recursos-educatius

Recursos educatius per l’aprenentatge de competències digitals

En aquest article es mencionen algunes plataformes que fomenten l’adquisició de coneixements i pràctiques dins de l’àrea digital. Està adreçat tant a professors com a alumnes que vulguin profunditzar en l’aprenentatge en aquest àmbit.

Learn to Check

Learn to Check és una plataforma nascuda d’un projecte d’educació mediàtica sobre desinformació i verificació de continguts digitals. Ofereix diferents recursos que promouen la reflexió i el pensament crític.

ACTIC

L’ACTIC és un certificat emès per la Generalitat de Catalunya que acredita la competència digital. Ens referim com a competència digital a “la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència”.

“L’ACTIC entén les competències digitals com unes capacitats genèriques a partir de les quals la persona pot aprendre constantment i adaptar-se de manera dinàmica a un entorn canviant.”

ReDi

ReDi (Rebost Digital) és un repositori col·laboratiu on el professorat pot aportar i trobar propostes de treball emmarcades en l’àmbit digital. Contempla totes les etapes educatives, des d’educació infantil fins a postobligatòria.

Fundació.cat

La Fundació.cat és una entitat privada, sense ànim de lucre ni filiació política que s’autofinança exclusivament mitjançant la venda del domini .cat. L’apartat de competències digitals de la seva pàgina web ofereix recursos educatius fets amb la col·laboració del grup de recerca ARGET de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Applied Digital Skills de Google

Applied Digital Skills és un portal web de Google for Education que conté lliçons gratuïtes per ensenyar i aprendre habilitats digitals. Hi ha recursos per aprendre aspectes pràctics en l’ús de la tecnologia en tasques quotidianes i lliçons més específiques per estudiants i professionals.

Coneixes més llocs web amb recursos, eines o aplicacions interessants? Comparteix-los amb un comentari!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.